حسن گروسی مدیر شبکه قرآن در حاشیه بازدید از پشت صحنه فیلم تلویزیونی «بعد از آن شب» ویژه 22 بهمن در گفتگو با خبرنگار مهر درباره برنامههای ویژه نوروز و سال تحویل توضیح داد: از آنجایی که ممکن است مجری برنامه سال تحویلمان تغییر کند فعلا از بردن نام او پرهیز میکنم. امسال ما تقارن عید با ایام فاطمیه را داریم و عمده محور برنامههای شبکه قرآن و معارف سیما معرفی فضایل حضرت زهرا (س) در تمام حوزه ها است. ضمن اینکه برنامه های جذابی طراحی شده که انشالله با رضایتمندی مخاطبان همراه خواهد بود.
تنها مشکل ما مالی است
وی با بیان اینکه این شبکه هم مثل دیگر شبکه ها دارای گروه فیلم و سریال است، اظهار کرد: از ابتدای تاسیس شبکه قرآن و معارف سیما کارهای خوبی تولید شده ولی شاید حجم این کارها زیاد نبوده است. در دوره مسئولیت من یکی از برنامهریزی هایمان این بود که بتوانیم در حوزه فیلم و سریال فعالیت کنیم بنابراین جلسات شورای نمایش ما فعال است و گروهی از متخصصان و مشاوران ما در این حوزه در حال فعالیت هستند. توقع بیننده نیز از شبکه ما بالا رفته است.
مدیر شبکه قرآن ادامه داد: یکی از نیازهای جدی مردم در حوزه فیلم و سریال است که ما در این زمینه نسبت به سایر برنامه هایمان عقب تر هستیم و فعالیت هایمان در آن مثل برنامه های اجتماعی یا مستند نمود جدی نداشته است. عمده دلیل این موضوع نیز معضلات مالی است و اگر این مشکلات ما حل شود به مخاطبان نوید می دهیم که به زودی شاهد یک تحول جدی خواهیم بود. چرا که ما تصمیم داشتیم نهضتی در تولید تله فیلم و سریالهای قرآنی راه اندازی کنیم.
ظلم بزرگ دولت احمدی نژاد به صدا و سیما
دبیر شورای معارف سیما اعلام کرد: با تعدادی از کارگردانان مشهور صحبت کرده ایم. انصافا همه انگیزه دارند به شبکه قرآن کمک کنند. تعدادی از فیلمنامه نویسان کار خود را آغاز کرده اند و اگر مشکل مالی حل شود می توانیم کارها را پیش ببریم. گرچه دولت آقای احمدی نژاد ظلم بزرگی در خصوص بودجه به صدا و سیما کرد. من آدم سیاسی نیستم و برای همین با صراحت حرف می زنم. وقتی 300 میلیارد تومان از بودجه صدا و سیمایی که در خط مقدم جنگ نرم رسانه ای است، ما ناخواسته با مشکلاتی روبرو می شویم که به خاطر کم لطفی رییس جمهور سابق است.
گروسی با بیان اینکه از دولت جدید انتظار دارند در حوزه قرآن و معارف کمک کند، تصریح کرد: بودجه متاسفانه خوب توزیع نشده و از رقمی که به ارگان های مختلف تعلق گرفته تنها 5 درصد به صدا و سیما رسیده است. کار کردن به این شکل سخت است.
وی ادامه داد: با دیدن اقبال مردم، مسئولان قرآنی متوجه شدند با برخی تغییر رویکردها می شود مخاطب جذب کرد و بیننده عام را پای تلویزیون نشاند. اکنون بیننده ما فقط قشر مذهبی و متدین نیست. گرچه این افراد روی سر ما هستند و ما برای همان ها برنامه می سازیم. غیر از این افراد در فاصله یکی دو سال گذشته بینندگان عام به ویژه از قشر جوان مخاطب شبکه قرآن و معارف شده اند.
ساخت سریال «همسفر خورشید» در هند
مدیر شبکه قرآن با اعلام اینکه فعالیت های نمایشی این شبکه را به طوری جدی آغاز کرده اند، یادآور شد: به زودی سریالی در ارتباط با حضرت رضا (ع) با نام «همسفر خورشید» به آنتن خواهد رسید و کارهای آن در حال انجام است. فعلا از گفتن تاریخ دقیق کلید خوردن کار چیزی نمی گویم. علی شاه حاتمی کارگردانی این سریال را برعهده دارد.
وی افزود: بیش از 50 درصد کار در هند تصویربرداری می شود. فیلمنامه از ابتدا داستان را در هند طراحی کرده و قصه در آنجا آغاز می شود و در حرم حضرت رضا (ع) به پایان می رسد.
دبیر شورای معارف سیما خاطرنشان کرد: این کار سطحی بالاتر از سریال «سرگشته» خواهد داشت گرچه باز هم دارای بودجه خیلی بالایی نیست. غربتی که برنامه های قرآنی و معارفی در کشور ما نه فقط در رسانه دچار آن هستند، باعث می شود برای آن پول خوبی ندهند. در عرصه کار ما به این دلیل که مسئولان رسانه خود را قرآنی می دانند کمک بیشتری می شود اما در برخی حوزه های هنری از آن رو گاهی کارهای خوبی ارائه نمی شود که ما مشکل بودجه داریم.
مشکل بودجه رفع شود همه چیز بهتر می شود
گروسی تصریح کرد: شاید اگر دو سال پیش که من به شبکه قرآن و معارف آمده بودم از من سوال می کردند این طور قرص و محکم جواب نمی دادم. چون با خودم می گفتم درست است بیست و چند سال سابقه فعالیت در سازمان را دارم اما باید فضای شبکه را ببینم و متوجه شوم می شود در آن کار کرد یا خیر.
وی متذکر شد: اما حالا قرص و محکم می گویم ما اکنون فقط مشکل بودجه داریم. این موضوع به خصوص در حوزه فیلم و سریال به چشم می خورد. اگر مشکلات بودجه شبکه قرآن و معارف سیما حل شود، حتما شبکه با موفقیت های جدی تری مواجه خواهد شد و میزان رضایتمندی مخاطبان بالاتر خواهد رفت. بنابراین خواهش می کنیم مسئولان قرآنی در این حوزه به ما کمک کنند.
هر شب یک تله فیلم یا سریال در شبکه قرآن
مدیر شبکه قرآن اعلام کرد: در حوزه تله فیلم نیز هر از گاهی فعالیت هایی انجام می شود و امیدوارم با حل شدن مشکلات مالی طوری جدول پخش شبکه را طراحی کنیم که هر شب یک تله فیلم یا سریال روی آنتن داشته باشیم.
گروسی در پاسخ به این پرسش که تصور می کنید در سالهای گذشته صدا و سیما برای تبدیل شدن به رسانه ملی و حکمفرمایی چند صدایی به جای تک صدایی چه تلاشی کرده، گفت: به نظر شما اکنون چند صدایی حاکم نیست؟ یکی از معیارهای اندازه گیری رسانه، مخاطبان آن است. امروز عموم مردم ما رسانه ملی را می بینند. اکنون گاهی برخی شلوغ می کنند که همه مردم پای ماهواره هستند اما واقعا اینطور نیست. ضمن اینکه اکنون دسترسی به ماهواره نیز صرفا از گذاشتن دیش بالای پشت بام نیست و افراد با اینترنت و تلفن همراهشان نیز می توانند به این شبکه ها دسترسی داشته باشند.
وی اذعان کرد: اکنون به خصوص سریال های ما از نظر تعداد بیننده در اوج قرار دارد. امروز کمتر کسی است که برای مثال «آوای باران» شبکه سه را تماشا نکند. تلویزیون برای همه اقشار کار می کند. وظیفه ما در شبکه قرآن و معارف معرفی اسلام و فرهنگ حقه تشیع است. با این حساب شاید فکر کنید ما بیننده اهل تسنن نداریم. در آخرین تحلیل ما در برنامه «شب آسمانی» بر اساس آنالیز پیامک های مردم دریافتیم 30 درصد مخاطبان ما سنی هستند.
مدیر شبکه قرآن با بیان اینکه اگر مقصود از این سوال مباحث سیاسی است، ادامه داد: به عنوان یک کارشناس رسانه به نظرم می رسد عملکرد صدا و سیما در این حوزه هم قابل قبول است.
به گزارش مهر، مدیر شبکه قرآن و معارف سیما روز گذشته هفتم بهمن از پشت صحنه تله فیلم «بعد از آن شب» در خیابان اسکندری جنوبی به همراه جمعی از مدیران این شبکه بازدید کرد.
این فیلم موضوع گفتمان انقلاب اسلامی به کارگردانی علی میری رامشه، برای پخش در روز 22 بهمن از شبکه قرآن و معارف سیما ساخته میشود و داستان آن در سال 1327 میگذرد. در واقع داستان حول محور شخصیت امیر، جوان 25 سالهای است که در جنوب شهر با خانواده خود زندگی میکند. او به علت مرگ پدر و تعطیلی مغازه کلیدسازی، در شرایط حکومت نظامی دچار مشکلات مالی شده و در راستای همین مشکلات وسوسه شده و دست به دزدی میزند اما...
سیدجواد هاشمی، مهدی امینیخواه، زهره حمیدی و سولماز آقممانی از جمله بازیگران این فیلم تلویزیونی هستند.
نظر شما